Skip to main content
:::
::: Home >> Case Report >> Case Detail

Yue-Ming Elementary School



I. Motivation A. Our school is located in Suao Township, a town tucked between the mountains and the ocean. Because of climate change, the nearby mountains and ocean have caused many disasters instead of offering beautiful scenery. This has prompted us to respond to climate change. Should we improve our campus according to the local landform and achieve sustainability? It is our task to build a sustainable and resilient campus and develop curricula accordingly to teach students to learn from and live harmoniously with nature. II. Renovation projects A. Rainwater harvesting: The southeastern and southwestern eaves of our Green Building were not installed with rain canopies. In addition, there were no walls preventing rain and wind from coming indoors. Therefore, the indoor sport area usually became wet and slippery when it rained. The building is close to the parking lot, a place where students and faculty members board and alight vehicles. On rainy days, students and faculty members easily get wet when boarding and alighting. In order to solve the aforementioned problems, we have installed light, translucent, and pressure-resistant PC boards on the eaves of the southeastern and southwestern sides of the building. Rain gutters have also been installed to direct rainwater to the rain tanks for watering vines clinging to the walls. B. Permeable driveway: To the southwest of the Green Building lies a driveway. The first half of the driveway was laid with grass-planting bricks; the second half was covered with sandy soil. The driveway is the lowest place on campus. Therefore, many puddles form during the rainy season, undermining studentsˇ¦ safety when they board and alight cars and on their way to the Sustainable Education Base. We will turn the driveway into a permeable and pressure-resistant one. Wastes produced during construction will be used as concrete chunks and laid on the base layer of the driveway. On top of the base layer will be layers of non-woven fabrics, fine sands, and grass-planting bricks. Finally, we will fill the gaps with gravels. C. Power station: There are three solar power stations and one wind power station on campus. However, in times of blackout, grid-connected power stations failed to supply power. In order to supply power for emergency use, an energy storage system is required. We will integrate renewable energy stations on campus. Our power stations will be connected to the city grids in normal times. In addition, the stations will store some energy for emergency use. In this way, in times of blackout, we will still be able to supply base-load power for communication, the Internet, lighting, and drinking water supply.
school location

Profile

  • Yue-Ming Elementary School
  • System: Elementary
  • Report year: 2014
  • Area: North Taiwan
  • County: I-lan