Skip to main content
:::
::: Home >> Case Report >> Case Detail

Nei-Pu Primary School

Sustainable Campus Project



Aims:

(1)   To renovate our old rainwater harvesting system so as to collect rain water more efficiently and use it for campus irrigation.  

(2)   To include waterproofing and sound proofing into the Interior improvement of the Chinese Orchestra Room.

(3)   To improve the lighting and power saving in classrooms, we change some lights into energy efficient ones.

(4)   To further our last year・s eco-friendly fencing and also arrange a ground for a stone-structured open theater with seating serving as a chill-out corner for students and locals.

(5)    To raise the rate of permeable paving on our campus for students・ safety.

(6)   To run ecological workshops to increase our teachers・ knowledge in green education. Also, to build up multilayer green fencing and butterfly footpaths and set up a tropical plant area to fulfil our eco education and bring it into local communities.

Actions:

(1)   We collect rainwater from the roof and direct it into an eco-pond for water saving.

(2)   We erect eco-friendly chain link fences for vines to climb so as to further our campus greening.

(3)   We increase our permeable paving for better drainage and higher green cover, so that students can enjoy a safer and greener campus.

(4)   We change some of our lights into energy efficient ones to improve the lighting and power saving in classrooms.

Further Actions:

       We encourage the staff to pay regular visits to these places on Wednesday・s workshops and try to put their experiences into the syllabuses. Besides, we launch a website for our sustainable campus project. We hope this website not only details the project・s contents and results but also be used as a database of teaching materials.

Conclusion:

       Since the funding (850,000 NTD) couldn・t cover all the planned items in our project, we fell behind the schedule for quite a while and couldn・t find a suitable architect. After dozens of revision, the project was finally all settled and put into action. After all these difficulties we have been through, we suggest that the Ministry of Education raise the funding for the projects of this kind, so that each school can make a year-long project instead of a six-month one, which requires double efforts and causes unnecessary waste of time and resources. Last, we still want to thank the ministry for giving us such a wonderful opportunity to turn our campus into a green and eco-friendly learning environment.

school location

Profile

  • Nei-Pu Primary School
  • System: Elementary
  • Report year: 2009
  • Area: South Taiwan
  • County: Chiayi